Houd me op de hoogte

Akkoord

SAM&ZO nieuwsbrief januari 2024

SAM&ZO is de droom van een aantal jongvolwassenen met een beperking en hun ouders. Deze jongeren wonen momenteel nog thuis, maar willen dolgraag zelfstandig wonen. Midden in de echte maatschappij met verschillende bewoners. Bewoners met een licht tot matige verstandelijke beperking, ouderen en iedereen met een sociaal warm hart. Wederkerigheid, oftewel omkijken naar elkaar is wat SAM&ZO kenmerkt.

Ontwikkelingen bouw

SAM&ZO is meer dan een woonconcept. We realiseren op een prachtig terrein midden in de wijk Vrangendael in Sittard, 46 woningen zowel voor mensen met als mensen zonder zorgbehoefte. SAM&ZO wordt samen met de ouders ontwikkeld door woningcorporatie ZOwonen. Ook zorgorganisaties Daelzicht en Radar hebben zich aan het initiatief verbonden.

Voor de bouw van het wooncomplex hebben we in februari van dit jaar een vergunning aangevraagd bij de gemeente. Eigenlijk zouden we in het najaar 2023 starten met de bouw. Helaas is de vergunningsaanvraag vertraagd. Hoe graag we ook willen, we kunnen pas starten met de bouw in het voorjaar van 2024. Vanaf dan informeren we jou actief over de ontwikkelingen van de bouw van het wooncomplex.

Vrijwilligers gezocht!

Bij SAM&ZO wonen mensen met verschillende talenten en behoeften met elkaar. Zelfstandig wonen, maar dan heel sociaal. Want wie je ook bent, je doet mee. Je zet je talenten in om iets voor je medebewoners te betekenen. Bewoners, buren en professionele partners doen mee om het wonen, leven en zorgen prettig te maken. Zo draagt iedereen bij aan elkaars ontwikkeling en die van de wijk. Hoe ze dat doen, bepalen ze samen.

Daarnaast is SAM&ZO steeds op zoek naar samenwerkingen in de wijk om de verbinding tussen bewoners en buurtbewoners te versterken. Ben of ken jij mensen, buren, vrienden of familie in de buurt die zich graag inzetten en een steentje willen bijdragen in en om dit nieuwe wooncomplex? Neem dan contact met ons op via samenzo-wonen@zowonen.com

Zinvolle dag

De bouw van het wooncomplex mag dan nog niet gestart zijn. Wel zijn al een aantal enthousiaste toekomstige bewoners, ondersteund door het team SAM&ZO, actief in de wijk. Onder het motto Zinvolle dag ondernemen deze bewoners allerlei activiteiten in de buurt. Samen met bewoners. Zo koken de jongeren onder begeleiding, maakten ze deze maand kerstkaarten voor iedereen die SAM&ZO een warm hart toedraagt. Gaan ze op bezoek bij allerlei initiatieven in en rond Sittard. Zo kregen de jongeren onlangs een workshop Mode van Godelief. Ze is creatief onderneemster op gebied van mode en design uit Sittard en geïnteresseerd om haar talenten in te zetten voor SAM&ZO.

Zo komen de toekomstige bewoners steeds meer in contact met de buurt en zetten ze hun eigen talenten in om iets voor een ander te betekenen. Precies waar het straks in en rondom SAM&ZO om draait! Wil je meedoen aan activiteiten van Zinvolle dag? Stuur een mail naar samenenzo-wonen@zowonen.com.

Terug naar home